
Konkurs na miarę „MasterChefa”
Konkurs na miarę „MasterChefa” http://www.zsckr.nowytarg.pl/wp-content/uploads/2023/04/kucharzenie-0007-1024x683.jpg 1024 683 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu http://www.zsckr.nowytarg.pl/wp-content/uploads/2023/04/kucharzenie-0007-1024x683.jpgUczniowie klas gastronomicznych z ZSCKR Nowy Targ zmierzyli się kulinarnymi zadaniami w VI edycji Szkolnego Konkursu „Mistrzowie w Kuchni”.
Pierwszy etap; test wiedzy kulinarnej w formie online wyłonił 6 uczniów, którzy wzięli udział w finale konkursu w dniu 25 kwietnia br. W tym dniu uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu zamienili się w mistrzów gastronomii, których zadaniem było przygotowanie dania ze składników tzw. BLACK BOX.
Królową tegorocznej edycji konkursu była mąka pszenna.
Wymagający jurorzy – Marek Galica, Małgorzata Matuszek, Michał Henzel, Robert Stanek – wyłonili tegorocznych zwycięzców konkursu:
I miejsce – Justyna Suska z klasy IV TŻiUG
II miejsce – Nicol Pruś z klasy I TŻiUG
III miejsce – Aneta Gąsienica z klasy II Branżowej szkoły I stopnia
„Mistrzom kulinarnym” gratulujemy wyczucia smaku, estetyki i staranności.
Konkurs pokazał, że w naszej szkole kształci się wielu kucharzy z powołania, którzy są w stanie przygotować dania na miarę „MasterChefa”.
Gorące podziękowania dla sponsorów konkursu, którymi byli: Stalgast, Gastro-Pack, Dorado oddział Nowy Targ, PCD Salami Spółka z.o.o oraz pani Małgorzata Matuszek.
Osoby odpowiedzialne za przygotowanie konkursu: Robert Stanek i Józef Bąbol.
- Posted In:
- Aktualności