Konkurs na miarę „MasterChefa”

Konkurs na miarę „MasterChefa” 1024 683 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu

Uczniowie klas gastronomicznych z ZSCKR Nowy Targ zmierzyli się kulinarnymi zadaniami w VI edycji Szkolnego Konkursu „Mistrzowie w Kuchni”.

Pierwszy etap; test wiedzy kulinarnej w formie online wyłonił 6 uczniów, którzy wzięli udział w finale konkursu w dniu 25 kwietnia br. W tym dniu uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu zamienili się w mistrzów gastronomii, których zadaniem było przygotowanie dania ze składników tzw. BLACK BOX.

Królową tegorocznej edycji konkursu była mąka pszenna.

Wymagający jurorzy – Marek Galica, Małgorzata Matuszek, Michał Henzel, Robert Stanek – wyłonili tegorocznych zwycięzców konkursu:
I miejsce – Justyna Suska z klasy IV TŻiUG
II miejsce – Nicol Pruś z klasy I TŻiUG
III miejsce – Aneta Gąsienica z klasy II Branżowej szkoły I stopnia

„Mistrzom kulinarnym” gratulujemy wyczucia smaku, estetyki i staranności.

Konkurs pokazał, że w naszej szkole kształci się wielu kucharzy z powołania, którzy są w stanie przygotować dania na miarę „MasterChefa”.

Gorące podziękowania dla sponsorów konkursu, którymi byli: Stalgast, Gastro-Pack, Dorado oddział Nowy Targ, PCD Salami Spółka z.o.o oraz pani Małgorzata Matuszek.

Osoby odpowiedzialne za przygotowanie konkursu: Robert Stanek i Józef Bąbol.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH