„Zima w kuchni i na stole” w konkursie stół pięknie nakryty

„Zima w kuchni i na stole” w konkursie stół pięknie nakryty 768 1024 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu

Zima w kuchni i na stole była tematem przewodnim XIX Edycji Małopolskiego Konkursu „Stół pięknie nakryty”. Temat nawiązywał nie tylko do pory roku, ale również do produktów i przypraw, które warto stosować w tym czasie do produkcji potraw, deserów i napojów. Anna Antolak uczennica kl. IV technikum żywienia i usług gastronomicznych   zajęła III miejsce w kategorii barman – kelner. Ania medalowo nakryła stół zgodnie  z tematem i wykonała napój bezalkoholowy typu smoothie metodą blenderowania z wykorzystaniem obowiązkowego składnika – dyni. Wyróżnienia w tym konkursie otrzymali również: Dominika Fryda i Przemysław Czaja  w kategorii kucharz oraz   Karolina Dzierżega w   kategorii  cukiernik.

Opiekunowie konkursu: Dorota Kościelniak, Wiesława Staroń, Józef Bąbol, Robert Stanek.

 

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH