„Zima w kuchni i na stole” w konkursie stół pięknie nakryty
„Zima w kuchni i na stole” w konkursie stół pięknie nakryty http://www.zsckr.nowytarg.pl/wp-content/uploads/2022/12/stol-pieknie-nakryty-768x1024.jpg 768 1024 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu http://www.zsckr.nowytarg.pl/wp-content/uploads/2022/12/stol-pieknie-nakryty-768x1024.jpgZima w kuchni i na stole była tematem przewodnim XIX Edycji Małopolskiego Konkursu „Stół pięknie nakryty”. Temat nawiązywał nie tylko do pory roku, ale również do produktów i przypraw, które warto stosować w tym czasie do produkcji potraw, deserów i napojów. Anna Antolak uczennica kl. IV technikum żywienia i usług gastronomicznych zajęła III miejsce w kategorii barman – kelner. Ania medalowo nakryła stół zgodnie z tematem i wykonała napój bezalkoholowy typu smoothie metodą blenderowania z wykorzystaniem obowiązkowego składnika – dyni. Wyróżnienia w tym konkursie otrzymali również: Dominika Fryda i Przemysław Czaja w kategorii kucharz oraz Karolina Dzierżega w kategorii cukiernik.
Opiekunowie konkursu: Dorota Kościelniak, Wiesława Staroń, Józef Bąbol, Robert Stanek.
- Posted In:
- Aktualności