Nasze greckie praktyki…

Nasze greckie praktyki… 1024 768 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu

Od 13 do 26 marca b.r. uczniowie  Technikum Technologii Żywności oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych odbywali praktyki zawodowe w miejscowości Neos Panteleimonos w  słonecznej Grecji. Praktyki realizowane były w ramach programu ERASMUS+ „Uczniowie ZSCKR odkrywają Europę” we współpracy z Polsko-Grecką Izbą Handlową.

To były bardzo intensywne dwa tygodnie, w trakcie których młodzież  zgłębiała tajniki greckiej kuchni, planowała menu według którego przygotowywała potrawy i napoje, opracowywała ofertę usług gastronomicznych, a także podejmowała działania mające na celu promocję restauracji. Dodatkowo uczniowie mieli okazję na podniesie swoich kompetencji językowych, poznanie kultury oraz tradycji greckiej. Niewątpliwie był to czas pełen przygód niezapomnianych spotkań, ciekawych wycieczek, a przede wszystkim doskonalenia umiejętności zawodowych. Ugruntowana wiedza  oraz nabyte doświadczenie zaowocowały opracowaniem materiałów w języku angielskim m.in.:  książki kucharskiej z tradycyjnymi greckimi przepisami.

  Zapraszamy do zapoznania się z opracowanymi przez uczniów materiałami.

1. Dictionary

2. Przepisy

3. Przepisy

4. Zdrowy styl życia

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH