„Jabłko w słodkim duecie z marchewką”
„Jabłko w słodkim duecie z marchewką” http://www.zsckr.nowytarg.pl/wp-content/uploads/2021/12/zdjecie1.jpg 396 410 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu http://www.zsckr.nowytarg.pl/wp-content/uploads/2021/12/zdjecie1.jpgW listopadzie b.r. w Oleszycach odbył się I Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „SLOW FOOD 2021”. Uczestnicy mieli za zadanie przygotować deser według autorskiego przepisu z wykorzystaniem jabłek i marchwi.
Uczennice naszej szkoły: Gabriela Turkot i Agnieszka Malec z klasy III technikum technologii żywności upiekły „Szarlotkę z musem marchewkowo-pomarańczowym”.
Dziewczyny zajęły II miejsce w konkursie za wyśmienity deser zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.
Gratulujemy słodkiego sukcesu, taki deser musiał być pyszny!
Opiekun Józef Bąbol
- Posted In:
- Aktualności