I Ogólnopolski Karpiowy Konkurs Kulinarny

I Ogólnopolski Karpiowy Konkurs Kulinarny 867 651 Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu

Towarzystwo Promocji Ryb z siedzibą w Złotorii przeprowadziło w dniu 22.11.2021 r.  I Ogólnopolski Karpiowy Konkurs Kulinarny, który polegał na przygotowaniu dwóch potraw z karpia. Pierwszą należało wykonać zgodnie z recepturą organizatora, natomiast druga potrawa wymagała pomysłowości i kreatywności uczestników. Naszą szkołę reprezentowali Barbara Mroszczak oraz Bartłomiej Sięka z klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych. Przygotowali oni potrawę „karp w porach” oraz autorskie danie „roladki z karpia na pęczaku w towarzystwie sosu śmietanowo cytrynowego”. Konkurs odbył w formie online i brało w nim udział 71 drużyn z całej Polski. Chociaż  naszemu zespołowi nie udało stanąć się na podium, to jednak uczniowie nie mogą doczekać się kolejnej edycji konkursu. Gratulujemy i życzymy powodzenia.

Opiekun Józef Bąbol

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH