[vc_row][vc_column][vc_column_text]Przedstawiciele Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego w Nowym Targu uczestniczyli w Zoskaląńskim Jodełku – wydarzeniu, które co roku przyciąga mieszkańców i gości regionu. Ta wyjątkowa impreza to nie tylko okazja do skosztowania regionalnych specjałów, ale także przestrzeń do kultywowania góralskich tradycji, wspólnej zabawy i integracji społeczności lokalnej. W tym roku prawdziwym hitem kulinarnym okazały się potrawy przygotowane przez uczniów naszej szkoły. Kwaśnica o bogatym smaku oraz aromatyczne wędliny zdobyły uznanie uczestników, a stoiska ZSCKR cieszyły się dużym zainteresowaniem.
Udział w wydarzeniu miał dla naszych uczniów szczególne znaczenie – pozwolił im na praktyczne wykorzystanie zdobytej wiedzy oraz rozwijanie umiejętności w realnych warunkach. Co więcej, był to także świetny sposób na promocję szkoły i jej potencjału edukacyjnego. Dzięki zaangażowaniu młodzieży i nauczycieli tradycyjne smaki Podhala wciąż zachwycają, a ich dziedzictwo jest pielęgnowane i przekazywane kolejnym pokoleniom.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][eut_gallery][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][eut_gallery gallery_type=”carousel” ids=”14966,14967,14968,14969,14970,14971,14972,14973,14974,14975,14976,14977″ carousel_popup=”yes”][/vc_column][/vc_row]

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH