[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Piotr Waksmundzki i Adrian Sołtys, uczniowie klasy III Branżowej Szkoły I stopnia kształcący się
w zawodzie kucharz, zdobyli wyróżnienie podczas XIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla Szkół Gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Finał konkursu odbył się 23 listopada 2024 r. w Warszawie.
Młodzi kucharze, pod okiem doświadczonego profesora Roberta Stanka oraz utalentowanego szefa kuchni Marcina Gruszki stworzyli niezwykle oryginalne danie. W swoim przepisie wykorzystali takie regionalne produkty jak jagnięcina podhalańska, oscypek i obwarzanek krakowski.
Młodym Kucharzom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][eut_gallery gallery_type=”carousel” ids=”14982,14983,14984,14985,14986,14987,14988″ carousel_popup=”yes”][/vc_column][/vc_row]