.

KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE

 

Zawód: Rolnik 613003

Kurs zorganizowany jest na podstawie

Rozporządzenia MEN z dnia 31 marca 2017 roku 

Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy RL.03

Prowadzenie produkcji rolniczej

Kurs jest kierowany do:

  • osób, które chcą zdobyć zawód Rolnika zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia 31 marca 2017 roku w sprawie podstawy programowej kształcenia w zawodach,
  • osób, które po kursie chcą profesjonalnie prowadzić produkcję rolniczą,
  • osób, które uzyskały bądź chcą uzyskać dotację „Młodego rolnika”

Aby uczestniczyć w kursie musisz spełnić warunki:

  • wykształcenie (jedno z) podstawowe, gimnazjalne, zawodowe, średnie i wyższe,
  • prawo jazdy kategorii B lub T i praktyczna umiejętność jazdy ciągnikiem rolniczym
  • brak przeciwwskazań zdrowotnych do wykonywania zawodu Rolnika.
  • zajęcia teoretyczne będą realizowane w bardzo dobrze wyposażonych pracowniach szkoły
  • szkolenie praktyczne będzie realizowane w pracowniach specjalistycznych, w gospodarstwach rolnych oraz w formie wycieczek i wyjazdów szkoleniowych.

W jeden rok zdobędziesz nowy zawód oraz kwalifikacje!

Na kursie nauczysz się m. in.:

  • jak założyć własną firmę,
  • jak prowadzić produkcję rolniczą,
  • jak prowadzić produkcję zwierzęcą,
  • jak obsługiwać środki techniczne stosowane w rolnictwie,
  • i wiele innych ciekawy i przydatnych rzeczy!

Profesjonalnie przygotujemy Cię do zawodu Rolnika!

 

Do pobrania harmonogram zajęć, regulamin oraz plan nauczania Kwalifikacyjnego Kursu Zawodowego RL.03 w ZSCKR w Nowym Targu.

>>HARMONOGRAM semestr II

>>REGULAMIN

>>PLAN NAUCZANIA

 



 

INFORMUJEMY  ŻE 

Zespół Szkól Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu prowadzi nabór  na Kwalifikacyjne Kurs Zawodowy dla;

  • kwalifikacji R 03 - rolnik.

Kwalifikacje rolnicze dają możliwość ubiegania się o środki unijne jak również wskazane są przy przejmowaniu gospodarstw rolnych. Program kursu kwalifikacyjnego obejmuje trzy semestry i będzie realizowany systemem zaocznym tj. zjazdy dwudniowe (piątek-sobota) co dwa tygodnie. Do pobrania


 

 

  • kwalifikacji TG 07 – Sporządzanie potraw i napojów 
  • (kwalifikacja w zawodzie kucharz, która stanowi podbudowę zawodu  technik żywienia i usług gastronomicznych

    • bezpłatny 
    • zaoczny 
    • nauka trwa trzy semestry 
    • w kursie może uczestniczyć każda pełnoletnia osoba 
    •  prowadzimy przygotowanie zawodowe teoretyczne i praktyczne 
    • osoby pracujące w zawodzie mogą być zwolnione z praktycznej nauki zawodu w semestrze I i II.  

    Kwalifikacyjny kurs zawodowy  (KKZ) daje możliwość przygotowania się i przystąpienia do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie prowadzonego przez OKE (Okręgową Komisję Egzaminacyjną).  Kurs ten daje możliwość przekwalifikowania się i zdobycia zawodu kucharz. Absolwent kursu otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kwalifikacyjnego kursu zawodowego. Osoba, która ukończy kwalifikacyjny kurs zawodowy i zda egzamin potwierdzacy kwalifikacje w zawodzie w zakresie kwalifikacji – TG 07 – Sporządzanie potraw i napojów , otrzymuje świadectwo potwierdzace kwalifikacje w zawodzie. 

     

Więcej informacji pod nr 182662771 w godz. 8-15 lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.